وردپرس چیست؟

وردپرس یک نرم‌افزار منبع باز، سرویس‌ساز و مدیریت محتوا در جهان است که کاربران زیادی برای طراحی سایت از آن استفاده می‌کنند. در واقع این نرم‌افزار در دنیای امروزی به منبع درآمدی برای طراحان سایت تبدیل شده و به راحتی می‌توان از آن کسب درآمد کرد.

منبع باز بودن وردپرس باعث می‌شود که شما به کدهای آن دسترسی داشته باشید؛ به همین دلیل می‌توانید بدون هیچ دانش و شناختن زبانی، طراحی سایت خود را به راحتی و با کمترین هزینه بر روی آن انجام دهید.

وردپرس برای اولین بار در سال ۲۰۰۳ منتشر شد. در آن زمان به صورت نسخه محدودتری از آن وجود داشت. حدود دو سال بعد از انتشار، این نرم‌افزار محدودیت را کنار گذاشت و به عنوان یک نرم‌افزار متن باز فعالیت می‌کرد. همین امر موجب شد که کاربران بیشتری برای استفاده از آن ترغیب شوند.

مزایای وردپرس برای طراحی سایت

وردپرس ویژگی‌های بسیار زیادی دارد و امکانات بی‌شماری را در اختیار کاربران و طراحان سایت قرار می‌دهد که در ادامه به معرفی مهم‌ترین آن‌ها می‌پردازیم.

۱. رایگان بودن

مهم‌ترین و اصلی‌ترین ویژگی و مزیت وردپرس، رایگان بودن آن است. یعنی شما می‌توانید صفر تا صد طراحی سایت با وردپرس را بدون اینکه هزینه‌ای بابت استفاده از این نرم‌افزار پرداخت کنید، انجام دهید.

لازم به ذکر است که اکثر سرویس‌های سایت‌ساز و نرم‌افزارهای مشابه، در ازای دریافت هزینه مشخصی اجازه طراحی سایت را به شما می‌دهند. این مسئله باعث می‌شود که کاربران بیشتر به استفاده از وردپرس که یک سیستم رایگان است ترغیب شوند.

۲. منعطف بودن

شما در وردپرس به راحتی می‌توانید از افزونه‌ و قالب‌های مختلف برای طراحی سایت خود استفاده کنید. این مسئله انعطاف پذیری بالای وردپرس را نشان می‌دهد. منعطف بودن این سرویس سایت‌ساز باعث می‌شود که شما با استفاده از افزونه و ابزارهای مدیریتی مختلف، هم طراحی سایت را به شکل راحت انجام دهید و هم بتوانید مدیریت بهتری را بر روی سایت خود داشته باشید.

۳. سادگی در استفاده

استفاده از WordPress بسیار راحت است و تمامی افراد (حتی افرادی که تا به حال از آن استفاده نکردند) به راحتی می‌توانند از آن استفاده کنند. یکی دیگر از دلایلی که موجب محبوبیت بیش از پیش وردپرس می‌شود، همین سادگی در استفاده کردن از آن است.

شما نمی‌توانید یک سرویس‌ساز به غیر از وردپرس پیدا کنید که کار کردن با آن تا این اندازه راحت و بدون دردسر باشد.

ابزارهای مختلف برای طراحی سایت در وردپرس

کاربردهای وردپرس

وردپرس کاربردهای مختلفی در ساخت سایت، وبلاگ و فروشگاه‌های اینترنتی دارد که قبل از صحبت درباره طراحی سایت وردپرسی، بد نیست با آن‌ها آشنا شویم.

۱. ساخت سایت‌های مختلف

با استفاده از وردپرس می‌توانید سایت‌های مختلف شرکتی، سایت‌های مربوط به ارائه نمونه کار و دیگر سایت‌های مورد نیاز را بسازید. البته توجه داشته باشید که برای هر کدام از این سایت‌ها علاوه بر هاست وردپرس باید از قالب‌های مخصوصی را استفاده کنید و بدون شک فرآیند ساخت سایت شرکتی و دیگر سایت‌ها با یکدیگر متفاوت خواهند بود.

اگر فریلنسر هستید و قصد دارید نمونه کار خود را به کارفرماهای مختلف نشان دهید، می‌توانید از وردپرس برای نشان دادن نمونه کارها کمک بگیرید. از آن‌جایی که مدیریت محتوا در وردپرس کار راحتی است، در مدیریت وبسایت مشکلی نخواهید داشت.

۲. ساخت فروشگاه اینترنتی

شما می‌توانید محصولات یا خدمات خود را به صورت اینترنتی به فروش برسانید. توجه داشته باشید که با وردپرس به راحتی می‌توانید صفر تا صد طراحی سایت فروشگاهی را انجام دهید و در سریع‌ترین زمان ممکن یک فروشگاه اینترنتی داشته باشید.

در بسیاری از سایت‌ساز‌ها و نرم‌افزارهای مشابه وردپرس، شما باید برای ساخت یک فروشگاه اینترنتی و حتی مدیریت آن هزینه‌های مشخصی را به ارائه دهنده مورد نظر پرداخت کنید.

در واقع ساخت یک فروشگاه اینترنتی فقط با نصب یک افزونه در وردپرس صورت می‌گیرد. با نصب این افزونه، وبسایت شخصی شما تبدیل به یک سایت فروشگاهی خواهد شد و به راحتی می‌توانید محصولات خود را در آن به فروش برسانید.

۳. ساخت وبلاگ

وردپرس برای ساخت وبلاگ شخصی گزینه معقولی به نظر می‌رسد. از آن‌جایی که در وبلاگ‌ها مطالب به صورت مداوم به‌روز می‌شوند، باید از سیستمی و سرویسی استفاده کنید که مدیریت محتوا در آن راحت باشد.

با توجه به توضیحات بالا، وردپرس بهترین گزینه برای شما خواهد بود زیرا مدیریت محتوا در آن به راحت‌ترین شکل ممکن انجام می‌شود. شما می‌توانید محتوا را بسیار ساده در وردپرس بنویسید و بر روی وبلاگ خود منتشر کنید. توجه داشته باشید که یک سری افزونه مربوط به انتشار و مدیریت محتوا هم وجود دارد که قادر هستید بر روی وردپرس نصب نمایید.

زبان برنامه‌نویسی وردپرس چیست؟

وردپرس توسط زبان برنامه‌نویسی PHP نوشته شده است و از دیتابیس MySQL بهره می‌گیرد. البته زبان‌های برنامه‌نویسی مختلفی همچون CSS و HTML نیز بهره گرفته اما توسعه آن با PHP بوده است.